Aanleiding


 

De Jupiler League is de op één na grootste sportcompetitie van Nederland. Jaarlijks bezoeken meer dan 1,2 miljoen mensen een wedstrijd. De Jupiler League bestaat uit voetbalclubs met een grote regionale achterban, gebundeld in een spannende competitie met een landelijke uitstraling.

De Jupiler League is dichtbij en toegankelijk voor iedereen. Ontwikkeling staat bij ons centraal. Als persoon en als professional. Dit geldt niet alleen voor talentvolle jonge spelers, maar ook voor coaches, bestuurders, medewerkers en fans.

De Coöperatie Eerste Divisie is hierin het vertegenwoordigende orgaan van de clubs. Met het strategisch plan ‘Ruimte voor Ontwikkeling’ wordt gewerkt aan een herkenbare en gezonde competitie. De rol Commercial Promotional Officer is hieruit ontstaan en brengt de strategie in de praktijk. Dit door zowel centrale marketing-, communicatie- en commerciële plannen vanuit de Jupiler League door te vertalen naar de regionale achterban van de club. Maar ook door lokaal eigen initiatief te nemen om nieuwe doelgroepen te binden en commercieel succes te boeken.

Jouw kans


Je werkt met een jong, enthousiast en professioneel team aan één van de belangrijkste voetbalproducten van Nederland. Je krijgt de kans om echt impact te hebben in een uitdagende, snel veranderende en maatschappelijk relevante markt. Binnen jouw functie heb je de kans om een belangrijke bijdrage te leveren aan de toekomst van de Jupiler League. Je werkt bij één van de clubs met een directe lijn naar Zeist.

Je werkt fulltime en krijgt een jaarcontract met een jaarsalaris van 14.000 euro (bruto, exclusief reiskosten), waarbij je eerste rang zit in het Nederlandse profvoetbal. Je volgt daarnaast in 2018 een (geaccrediteerde) Post-HBO-opleiding (1 jaar) Commercieel Management Betaald Voetbal op onze kosten via Business of Sports Academy. Je krijgt tevens een coachings- en begeleidingstraject welke je in staat stelt je verder te ontwikkelen om jouw vaste plek in het profvoetbal te verdienen.

Jouw profiel


Wij zoeken gepassioneerde voetballiefhebbers met HBO werk- en denkniveau, affiniteit met maatschappelijke projecten én een neusje voor marketing/commercie. Je hebt een 24/7-mentaliteit en bent afkomstig uit de regio van de club waar je wilt solliciteren. Je wilt vooruit en telt je zegeningen als communicatief sterk, pragmatisch, flexibel en initiatiefrijk persoon.

Post-HBO-opleiding


De opleiding bestaat uit 9 collegedagen + een aantal extra dagen gedurende het jaar en wordt gegeven op Slot Zeist. Het doel van de Post-HBO-opleiding Commercieel Management Betaald Voetbal is je inzicht te geven in de juiste toepassing van commerciële en managementvaardigheden bij clubs en voetbal-gerelateerde organisaties. Gedurende het programma werk je aan individuele opdrachten waarin je de opgedane inzichten toepast op je eigen club. Per module maak je een opdracht waarin je een nieuwe aanpak ontwikkelt voor een probleem of waarin je een bestaande situatie analyseert. Daarnaast werk je aan een eindopdracht waarin alle vakgebieden terugkomen. De business case wordt vanuit Business of Sports Academy begeleid door middel van planbegeleidings sessies. Na voltooiing van de opleiding ontvang je een diploma met een officiële Post-HBO accreditatie via Business of Sports Academy

Meer informatie is te vinden via www.businessofsports.academy.

Max - CPO FC Oss